Tein nyt tälläisen pyöreän version ananasneliöistä kun ei löytynyt sopivan kokoista suorakaiteenmuotoista vuokaa.

1266406211_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1muna

2munanvalkuaista

1dl sokeria

1tlk (227g) ananasmurskaa

2rkl juoksevaa margariinia

2dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

1rkl mantelilastuja

1. Vatkaa muna, valkuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi

2. Lisää ananasmurska liemineen joukkoon. Lisää myös juokseva margariini. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää joukkoon. Nostele taikina tasaiseksi.

3. Kaada taikina leivinpaperin päälle suorakaiteen muotoiseen vuokaan (30x24cm) (tai pyöreävuoka (halkaisia 20cm)) ja ripottele mantelilastut pinnalle. Paista uunissa 175asteen lämmössä 25-30min. eli kunnes leivonnainen on keskeltäkin kypsä ja pinnalta kauniin värinen. Anna jäähtyä ja leikkaa neliöiksi (tai sliceiksi).

 

Ohje löytyi: klassiset herkut -kirjasta