Tein nyt tälläisen pyöreän version ananasneliöistä kun ei löytynyt sopivan kokoista suorakaiteenmuotoista vuokaa.
1muna
2munanvalkuaista
1dl sokeria
1tlk (227g) ananasmurskaa
2rkl juoksevaa margariinia
2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1rkl mantelilastuja
1. Vatkaa muna, valkuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
2. Lisää ananasmurska liemineen joukkoon. Lisää myös juokseva margariini. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää joukkoon. Nostele taikina tasaiseksi.
3. Kaada taikina leivinpaperin päälle suorakaiteen muotoiseen vuokaan (30x24cm) (tai pyöreävuoka (halkaisia 20cm)) ja ripottele mantelilastut pinnalle. Paista uunissa 175asteen lämmössä 25-30min. eli kunnes leivonnainen on keskeltäkin kypsä ja pinnalta kauniin värinen. Anna jäähtyä ja leikkaa neliöiksi (tai sliceiksi).
Ohje löytyi: klassiset herkut -kirjasta
Kommentit